Historik

Norrebo Träindustri startades 1935 av bröderna Ottosson. Allt sedan dess har företaget drivits av familjen Ottosson. Idag är det tredje generationen som driver företaget.

Norrebo TräindustriStarten följer det mönster som är vanligt för industriföretag i Gnosjöbygden. Några av bröderna Ottosson hade fått arbete på industrier i trakten. Efter en tid där beslutade de sig för att ta vara på den kunskap de tillsammans hade fått och startade en egen fabrik med tillverkning av klädhängare av trä i egen regi.

En enkel fabrik uppfördes på gården där de var uppvuxna. Den äldste av bröderna var endast 23 år gammal när företaget bildades, men med hjälp föräldrarnas stöd och ekonomisk hjälp från en farbror kunde maskiner och material köpas in och produktionen starta. Kundkretsen fanns främst inom konfektionsindustrin, klädbutiker och hotell i Sverige och övriga Europa.

De första årtiondena innebar både med och motgångar för Norrebo Träindustri. Företaget drabbades bland annat av flera förödande bränder. Klädhängare dominerade helt produktionen fram till 1970-talet, då konkurrensen blev allt hårdare både på den svenska marknaden och exporten.

Idag är det butiksinredningar, display och montrar som dominerar tillverkningen.