252m över havet med fötterna på jorden

Norrebo igår

Norrebo,svartvitt,personal,släkt

Inte helt ovanligt för ett företag i Gnosjöregionen, så startar även vårt företag i en enkel byggnad hemma på gården 1935 av fem bröder där, Henry var äldst med sina 23 år. Då tillverkades galgar i trä och våra främsta kunder var inom konfektionsindustrin, klädbutiker och hotell i Sverige och Europa.

Just tillverkning av galgar var det som dominerade fram till 1970-talet då konkurrensen hårdnade bland annat med plastens intågande. Norrebo växlade succesivt över till tillverkning av enklare träprodukter såsom fönsterbänkar och sko/hatthyllor och i slutet av 1980-talet dominerade tillverkning av butiksinredning. Slutkunden var flera av de stora klädkedjorna såsom H&M och Lindex.

 

Norrebo idag

samarbete,arbetskamrater

Norrebo ägs än idag av familjen Ottosson i tredje generation, ligger på samma plats fast med något större lokaler och tillverkningen består inte alls av galgar. Idag dominerar tillverkning i skivmaterial för bland annat inredning till butik/restaurang, mässmontrar och displayer vår produktion.

Idag är vi cirka 30 kunniga och erfarna medarbetare som driver i vår moderna och flexibla produktion. Vi strävar efter att ligga i framkant och jobbar därför aktivt med kompetensutveckling, automatisering och att rekrytera rätt medarbetare.